Eğitim İçeriği
Bu eğitimden sonra artık IT / bilişim dünyasına hoş geldiniz, yeni bir mesleğe uzmanlık düzeyinde adım attınız, artık hayatınıza farklı alanlarda yön vermek sizin elinizde.
Sistem ve network mühendisliği eğitimi 3 eğitimde oluşmakta ilk iki eğitim Windows tabanlı işletim sistemi, üçüncü eğitim de Linux tabanlı işletim sistemleri için planlanmıştır.
Birinci eğitimde: bilgisayara girişten başlayarak tüm donanım araçlarının, pc toplama, server toplama ve Windows, Windows server işletim sisteminin uzmanlık düzeyinde en ince noktasına kadar ayarlamaları öğreneceksiniz. Öğrendiklerinizden sonra Windows’ u, networkünüzü kendinize göre kişiselleştireceksiniz. Bu kadar ince nokta, ince ayar olduğuna şaşıracaksınız ikinci ve üçüncü bölüm eğitimlerine giriş yapılacak. Ve şaşkınlıkla izleyeceğiniz bir çok konu daha daha detaylar eğitimizde bulunmaktadır.
İkinci bölümün ilk yarısında sizleri bilgisayar ağlarıyla tanıştırıyoruz hatta tanıştırmakla kalmıyor kendi bilgisayar ağınızı da tek başınıza kurabiliyor hale gelmenizi sağlıyoruz. Bu bolümde isleyeceğimiz konular oldukça detaylı olacak ve öncelikle IP adreslerini öğrenmekle ise başlayacağız. Uzman seviyede IP adresleme yapabileceksiniz, bağlantı testleri gerçekleştirebilecek ve en önemlisi ağdaki bağlantı sorunlarını da tespit edip, analizler yapıp, çözümler üretebileceksiniz.
İkinci eğitim ikinci yarısında da amacımız sizleri büyük ve kurumsal ağlarla, merkezi yönetimli bilgisayar ağlarıyla tanıştırmak ve bu ağları kurup yönetebilir seviyeye getirmek. (Uygulamalarla bu beceriye ulaşmanızı sağlayacağız)
Bu bölümü Windows Sistem Yöneticisi (Windows sistem mühendisi) olmayı hedefleyen, ve kariyerini bu alanda geliştirmek isteyen katılımcılar için özenle hazırladık. Oluşturacağımız bir domain ortamında derslerimizi uygulamalı olarak işliyor olacağız. Her detay sıfırdan uygulamalı olarak sizlere aktarılıyor olacak.
Üçüncü eğitim; bu eğitimlerin devamı niteliğinde değildir. Farklı kurgulanmıştır;
Linux sistemleri odaklı hazırlanmıştır. Fakat, bir takım konuların işlenişi sırasında, tekerrür etmemek amacıyla ilk eğitime atıflarda bulunulmuştur. İlk eğitimdeki bilgilerin, edinildiği varsayılmıştır. Eğitimizin dördüncü bölümünde Geleceğin işletim sistemi olarak tanımlanan Linux'un tarihçesinden, çalışma prensibine kadar; GNU, GPL ve Açık Kaynak Kod (Open Source) kavramlarını doğru anlamaktan, kolay kullanım ipuçlarına kadar Linux'un tüm konuları hakkında geniş bilgi edineceksiniz. Sektörün en güvenli, en stabil, en esnek ve sunucular için en yaygın kullanıma sahip işletim sistemi çözümünü derinlemesine öğreneceksiniz.