Adli balistik ateşli ve ateşsiz silahların kullanıldığı olaylarda olay yerinden elde edilen balistik bulguların, alt bilim dallarının temel kurallarına uyularak incelendiği ve elde edilen bulguların delil niteliği taşıdığını ispat eden bilim dalıdır.
Bu nedenle ateşli ve ateşsiz silahla işlenen davalarda bilirkişilik yapmak isteyen bir kişi, adli balistiğin konuları olan iç balistik, dış balistik, ara balistik ve hedef balistiği gibi konularda yetkinlik sahibi olması gerekir. Adli balistik ile doğrudan ilgili olan, olay yeri incelemenin temelleri, atışın yeniden yapılandırılması, atış artıklarının incelendiği raporların yorumlanması, atış mesafesi gibi adli bilim konularını da vakıf olması gerekmektedir. Eğitim içeriğinde bu konuların tamamı örnek vaka analizleri ile görseller kullanılarak detaylı anlatılmış olup örnek vakalar üzerinden de anlatımlar yapılmıştır.
Ateşli silahla işlenen suçlar oldukça yaygın olan ülkemizde, özellikle bu alandaki suç oranlarının fazlalığı sebebi ile oluşan özel bilirkişilik ihtiyacını doğurmuştur. Bu nedenle avukatlar, adli tıp personeli, polisler, askerler, jandarma personeli, mühendisler temel bilim eğitimini almış ön lisans ve lisans mezunları, farklı uzmanlık alanlarında bilirkişilik yapan herkes bu eğitimi alabilir.
Eğitimi aldıktan sonra herhangi bir donanıma ihtiyacı duymadan bilirkişilik yapmaya imkân sağlayan bu eğitim, sizlere bu alandaki ileri seviyede en iyi uygulama örnekleriyle sunulmuştur.
Eğitim İçeriği
- Balistiğe Giriş
- Silahların Tarihsel Gelişimi
- Ateşli Silahlar
- İç Balistik
- Mermi Çekirdekleri(İç Balistik 2)
- Mermi Çekirdekleri ve Kovandaki İzler
- Mermi Çekirdekleri ve Kovandaki İzler 2
- Ara Balistik
- Dış Balistik
- Hedef Balistik 1
- Hedef Balistik 2
- Hedef Balistik 3
- Ateş Artıkları 1
- Ateş Artıkları 2
- Ateşin Yeniden Yapılandırması 1
- Ateşin Yeniden Yapılandırması 2
- Ateşin Yeniden Yapılandırması 3
- Bilirkişilik-Rapor
- Örnek Vaka İncelemesi 1
- Örnek Vaka İncelemesi 2